Spring naar content

Schuttevaer column #28 Maritime Sisters: Even ‘off the radar’ scroll down

Met alle ontwikkelingen voor de zomer rondom het Maritiem Masterplan, de lancering van het ene na het andere emissieloze schip en de sectoragenda in de maak zou je bijna willen doorspoelen tot na de vakantie, toch?

 

We zeggen bewust bijna, want zelfs de Maritime Sisters zijn weleens – heel even dan – verzadigd qua events en verdwijnen dan het liefst even van de radar.

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, vertragen is de beste manier om erna te kunnen knallen. En dat is precies waar bovenstaande ontwikkelingen om vragen. Hoe wij dit doen? Het liefst trekken we de natuur in. Het verbaast jullie misschien, maar hiken en ‘back to basic’ zijn favoriet. Het contrast tussen de enkel nog natuurlijke prikkels en de vele prikkels die allen van ons voor onze kiezen krijgen in ons dagelijks leven, is niet alleen gezond, maar vooral ook effectief wat ons betreft.

 

Lichaamsbeweging

 

Vooral als je het combineert met de nodige lichamelijke beweging. Dat maakt dat je als vanzelf loslaat wat je bezighield en daar ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten én ideeën. De beste ideeën als je het ons vraagt. Bovendien kom je letterlijk en figuurlijk krachtiger terug als je doorzettingsvermogen op de proef is gesteld en je je grenzen hebt verlegd. Kortom: de Maritime Sisters zijn tegen de tijd dat deze column verschijnt even ‘off the radar’ om precies dit te gaan doen.

Of je nu terug of bijschakelt in de zomer, doe vooral wat voor jou werkt. Zowel op korte als lange termijn, want de ontwikkelingen die op ons afkomen vragen om ideeën, energie én een lange adem.

Tot in september, vol verhalen, nieuwe inzichten en vooral energie om te gaan knallen!

Klik hier voor onze column op Schuttevaer!