Spring naar content

scroll down

Prikkelende medewerkersbijeenkomsten als kickstarter voor een toekomstbestendig Loodswezen!

Voor het Nederlands Loodswezen staat een toekomstbestendige operatie – duurzaam in alle opzichten – centraal. Om dit thema niet alleen op ieders agenda te krijgen, maar de organisatie ook echt te betrekken hebben we twee prikkelende medewerkersbijeenkomsten opgezet, als kickstarter van een groter duurzaamheidsprogramma.

Aan de vooravond van het definiëren wat ontwikkelingen als autonoom varen en duurzaamheid betekenen voor hen, daagden ze ons uit om te inspireren, input op te halen en te discussiëren met alle medewerkers. Van varende dienst tot MT-leden. Deze bijeenkomsten moesten de basis leggen voor de visie van het Loodswezen in 2050, de stappen om daar te komen en vooral energie en enthousiasme aanwakkeren om daar een actieve rol in te spelen.

Onder leiding van de Maritime Sisters werden zowel de Loodsen als de medewerkers van de Loodswezen BV uitgedaagd om te discussiëren over de toekomst, nieuwe technologieën en de rol die het Loodswezen kan en wil spelen. We hebben actief diverse stakeholders, waaronder de regiovoorzitters, betrokken om te laten zien wat er al gebeurt én de aanwezige kennis, ervaring en vooral motivatie benut om thema’s en ambassadeurs op te halen.

Geprikkeld door hoe Lightyear de autosector opschudt en Lely zichzelf opnieuw uitvindt – met externe sprekers Tom Selten en Joyce Bliek – kregen we mensen in de juiste modus. Beiden door de Maritime Sisters aangedragen en benaderd. Een strategisch tekenaar legde de basis voor de visie 2050. Locatie Louwman Museum maakte het plaatje compleet.

 

Over het Loodswezen

Het Nederlands Loodswezen is een organisatie die bijdraagt aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. Haar voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 90.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse en Vlaamse zeehavens. Hiervoor zijn ze 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Hun ervaring gaat al vierhonderd jaar terug. Vier eeuwen van historische momenten en tradities waar de Nederlandse scheepvaart rijk aan is.

Nederlandse Loodswezen BV (NLBV) is een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van registerloodsen in het uitvoeren van hun beroep. De diensten bestaan uit het uitvoeren van administratieve taken en het vervoer van loodsen van en naar zeeschepen. Met 424 betrokken personeelsleden bieden zij deze diensten aan, vanuit het kantoor in Hoek van Holland en vanuit de regio´s.

Meer informatie het Loodswezen

Referenties

Wat anderen zeggen