Spring naar content

Koersbepaling PortXL
De toekomst van ‘worlds first port accelerator’
scroll down

Re-imagining a sustainable port- and maritime future by re-imagining PortXL

De supervisory board van PortXL heeft ons gevraagd een quick scan uit te voeren naar de toekomstbestendigheid en potentie van het accelerator programma PortXL.

Op basis van bestaande documentatie en verslaglegging, desk research (marktverkenning) en vooral interactie met de vele stakeholders (zowel bestaand als nieuw) hebben we in 7 weken tijd een hercalibratie van de visie en impact over 1, 3 en 5 jaar, bijbehorende propositie(s), wat te behouden en aan te passen in de strategie en een perspectief op de benodigde team competenties – die de visie, strategie en propositie versterken – opgeleverd. Inclusief uitgebreide SWOT en analyse van de top 10 risico’s die de uitvoering van de visie in de weg kunnen staan.

Met de marktverkenning hebben we niet alleen de behoeften, het aanbod – inclusief het internationale accelerator speelveld (concullega’s) – en mogelijke samenwerkingspartners en gebruikers in kaart gebracht, maar vooral ook gekeken welke kaarten PortXL in handen heeft en wat de huidige uitdagingen zijn. Validatiegesprekken zijn gevoerd met huidige, voormalige en potentiële partners, start- & scale-up’s, beheerders van overkoepelende strategische agenda’s, mogelijke samenwerkingspartners en natuurlijk het PortXL team en supervisory board zelf, waarmee onderweg nauw vinger aan de pols is gehouden.

Daarbij hebben we ook binnen ons eigen netwerk gekeken en gepolst welke stakeholders PortXL versterken om een multiplier effect te creëren en PortXL toekomstbestendig te maken.

We kijken ernaar uit om de nieuwe koers te gaan varen!

 

Over PortXL

PortXL is een maritieme B2B-accelerator met een focus op het creëren van tastbare bedrijfswaarde voor zowel maritieme start- & scale-ups, die serieus bezig zijn met het opbouwen van hun bedrijf, als haar partners.

Sinds haar oprichting in 2015 richt PortXL zich op het versterken van start- & scale-ups die een revolutie teweegbrengen in de maritieme, haven-, offshore- en logistieke sectoren. Ze bieden geselecteerde start- & scale-ups van over de hele wereld toegang tot een uitgebreid netwerk van bedrijven, mentoren, investeerders en marktleiders, waardoor ze de kans krijgen om hun innovatieve oplossingen te ontwikkelen, valideren en opschalen.

Meer over PortXL

Referenties

Wat anderen zeggen