Spring naar content

Keynote en paneldiscussie op de Portugal Mobi Summit 2023 scroll down

Het uitdagen van maritieme conventies! Niet als doel op zich, maar voor een duurzame maritieme toekomst.

 

‘Streven naar een net zero wereld’ is een kans om met beide handen aan te grijpen, aldus de organisatoren van de Portugal Mobi Summit 2023. Een tweedaags internationaal evenement waar de ‘ins en outs’ van duurzame mobiliteit centraal stonden.

Wij zijn gevraagd om onze persoonlijke reis te delen als openingspresentatie en daarbij in te gaan op hoe we maritieme conventies uitdagen. Niet als doel op zich, maar voor een duurzame maritieme toekomst. Na onze presentatie hebben we een waardevol gesprek met het publiek en collega-panelleden gevoerd. De sterke maritieme basis en het goed ontwikkelde innovatie-ecosysteem maken Portugal tot een interessante partner-in-crime voor onze missie.

Laten we samen doorpakken met het openen van de ‘black box’ die onze sector nog steeds is voor het broodnodige talent!

 

Over de Portugal Mobi Summit

“De Cascais Summit was het hoogtepunt van de 6e editie van de Portugal Mobi Summit. Twee dagen gevuld met live debatten en presentaties door internationale sprekers. Van maritieme innovaties door de Maritime Sisters en het Portugese TecnoVeritas tot de rol van AI bij het herontwerpen van steden, Nova SBE toonde nieuwe trends in de energietransitie. Met het oog op het decarboniseren van transport werden de  nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrische, batterij- en waterstofmobiliteit benadrukt. Ook was er ruimte voor Uri Levine om te praten over Waze en hoe je een start-up kunt opzetten. Of hoe Europese steden overstappen op de fiets.”

Portugal Mobi Summit 2023 is een initiatief van de Global Media Group en EDP, in samenwerking met de gemeente Cascais en de gemeente Lissabon, Grupo Brisa en Fidelidade. Het event viel, niet geheel toevallig , samen met COP28. Beiden met het gemeenschappelijk doel de klimaatverandering te helpen bestrijden.

Meer informatie over de Portugal Mobi Summit 2023

Referenties

Wat anderen zeggen