Spring naar content

Herijking visie & missie van een vernieuwende scheepsmanager scroll down

Herijking visie & missie van een vernieuwende scheepsmanager

Moving Forward is het credo van MF Shipping Group. Deze technische scheepsmanager doet echter zoveel meer dan alleen goederen vervoeren. Met hun enorme ervaring, actieve rol in (inter)nationale scheepvaartnetwerken en vooral hun grote intrinsieke motivatie om bij te dragen aan het verduurzamen van de scheepvaart, brengen zij onze sector vooruit. De 12 jaar oude missie en visie weerspiegelde dit niet meer volledig en daarom hebben ze de Maritime Sisters gevraagd om deze onder de loep te nemen. De uitdaging: ontwikkel een nieuw statement dat de huidige tijdsgeest weerspiegelt en zowel extern als intern inspireert, met betrokkenheid van medewerkers door de gehele organisatie – rekening houdend met hun huidige werkdruk.

Met de mens centraal, in zowel de operatie als het bedrijf en diversiteit als kernthema, was er een perfect startpunt. In een gefaseerde aanpak brachten we de perspectieven van externe en interne stakeholders samen. We spraken met internationale stakeholders en co-creëerden de bouwstenen voor een nieuwe missie en visie met medewerkers vanuit de gehele organisatie. Het reflecteren op de uitkomsten met het Management Team en het bespreken van de te maken keuzes, inclusief de strategische opvolging, leidde niet alleen tot een definitieve missie en visie maar ook een duidelijke koers voorwaarts. Alles op een creatieve manier, om maximaal resultaat te behalen en tegelijkertijd belasting van de organisatie te minimaliseren.

Wordt vervolgd. Houd deze bijzondere mensen met een belangrijke missie in de gaten!

 

Over MF Shipping Group

MF Shipping Group is een full-service scheepsmanager, verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van een vloot van meer dan 50 product, olie- en chemicaliëntankers, droge ladingschepen, cementschepen en zelflossers. Met ongeveer 1.000 medewerkers bieden ze een breed scala aan waardevolle diensten voor hun klanten, variërend van het begeleiden van nieuwe scheepsbouwprojecten, bemanningszaken en nautisch-technisch beheer tot financieel beheer en kwaliteitscontrole.

De organisatie behoort qua omvang tot de top tien van Nederland en heeft met name in het tankersegment een prominente rol, waar zij voor de top 10 oliemaatschappijen varen.

Meer informatie MF Shipping Group

Referenties

Wat anderen zeggen