Spring naar content

door stakeholder perspectieven om te zetten in een blauwdruk voor actie op de Sustainable Port conferentie Co-creëren duurzame haven van Bilbao scroll down

Co-creëren van de duurzame haven van Bilbao door stakeholder perspectieven om te zetten in een blauwdruk voor actie op de Sustainable Port Conferentie

Stakeholders samenbrengen en hun ideeën en energie vermenigvuldigen als ‘kickstarter’ voor verandering. Dat stond centraal in de maanden voor de ondertekening van de nieuwe havenverklaring (port declaration). Op verzoek van CamaraBilbao bedachten we creatieve manieren om niet alleen de verschillende perspectieven samen te brengen, maar vooral nieuwe gesprekken te initiëren over de #havenvandetoekomst en hoe stad en haven elkaar kunnen versterken.

Inspiratie halen uit het verleden, voortbouwen op de rijke geschiedenis van Bilbao én de slimme koppen die samenkwamen op de #sustainableport conferentie waren belangrijke elementen. En vooral: hun energie benutten als ‘multiplier’ om uitdagingen om te zetten in kansen. Want dat is precies wat een echt toekomstbestendige en veerkrachtige haven doet!

Mensen letterlijk op één lijn brengen op belangrijke thema’s als bestuur & ethiek, gezondheid & welzijn, stad-haven dialoog en klimaat & energie – in samenwerking met een professionele strategisch tekenaar – leverde Bilbao een blauwdruk op voor een visie en de vervolgstappen in de ontwikkeling van de duurzame haven van de toekomst.

Er is veel om op voort te borduren: een rijk verleden, innovatie-initiatieven zoals het havenlab en vooral: de fantastische mentaliteit. We kijken ernaar uit om de ‘magie’ voort te zetten!

 

Over de haven van Bilbao

Bilbao Port heeft de missie om een volledig duurzame haven te worden. Een haven die economische, ecologische en sociale waarde creëert, voldoet aan de strategische agenda van de Verenigde Naties en de SDG’s. Uiteraard is dit een co-creatie tussen de verschillende actoren, de havengemeenschap, de autoriteit en de burgers. Samen met een betrokken (haven)gemeenschap wil het een solide alliantie en samenwerking creëren die Bilbao zal transformeren tot een toekomstbestendige en veerkrachtige havenstad.

Meer informatie haven van Bilbao

Referenties

Wat anderen zeggen