Spring naar content

Circulaire kansen voor maritiem: bouwstenen voor business, nu en in de toekomst! scroll down

Circulaire kansen voor maritiem: bouwstenen voor business, nu en in de toekomst!

Circulariteit is dé kans om onze koploperspositie in de internationale maritieme sector zeker te stellen. We kunnen namelijk meerwaarde voor bedrijven én de sector creëren door slimmer om te gaan met materialen en waardebehoud.

Met toegevoegde waarde voor de maritieme sector als uitgangspunt hebben we gesproken met 30 marktpartijen, netwerk- en brancheorganisaties, kennisinstellingen en beheerders van politiek-strategische agenda’s. Er zijn veelbelovende aanknopingspunten, laten we daarom slim samenwerken om ‘circulaire kansen voor maritiem’ om te zetten in duurzame business. Zoals Thecla Bodewes (Boegbeeld Topsector Water & Maritiem en DGA Thecla Bodewes Shipyards) in ons gesprek stelde: “Als we over 10 jaar de beste willen zijn moeten we dit nú meenemen!”

Hoe dit precies zit lees je in onze verkenning ‘Circulaire kansen voor de maritieme industrie’, die we in samenwerking met BlueCity (010) in opdracht van de Provincie Zuid-Holland uitgevoerd hebben.

Het volledige rapport is hier te vinden.

En dit rapport is ‘slechts’ de start. Wij pakken de komende tijd samen met de sector door om verder invulling geven aan het thema en voortrekkers (verder) in het zadel te helpen. Dus stap naar voren als je met circulariteit bezig bent, hulp nodig hebt of ermee wilt beginnen! Contact ons op: circulair@maritimesisters.com.

 

Over BlueCity (010)

BlueCity is een ecosysteem en fysieke hub waar circulair ondernemerschap en innovatie centraal staat. Onderdeel van diens activiteiten is het opstarten van branchegerichte consortia rondom de grondstoffen transitie, waar doen, beginnen en het inbrengen van kennis en expertise over de circulaire economie centraal staat. Door zeven jaar pionieren en experimenteren ontwikkelde BlueCity een aantal beproefde formats om marktpartijen mee te krijgen in de transitie. Maritime Sisters ziet in BlueCity een kundige partner om circulariteit binnen de maritieme sector op de kaart te zetten én samen ook daadwerkelijk beweging te creëren.

Meer over BlueCity

 

Over provincie Zuid-Holland

Bouwen aan een krachtige provincie. Waar het goed wonen, werken en leven is voor iedereen. Nu én in de toekomst. De provincie zoekt naar nieuwe manieren om de uitdagingen waar we in Zuid-Holland voor staan, samen aan te gaan. Waarbij we leren door te doen, lef tonen en niet bang zijn voor vernieuwing. We benutten hierbij ieders talent en expertise, want soms kunnen anderen iets nu eenmaal beter. Op die manier laten we zien wat er allemaal wél kan als je samenwerkt aan die toekomst. Zo versterken we elkaar en steken we samen onze handen uit de mouwen voor het beste resultaat: een krachtig en duurzaam Zuid-Holland.

Meer over Provincie Zuid-Holland